Skrivet 20 september, 2011 Av I Allmänt, Klimpen

Strandberg inte ensam…

SR:s ankare på radiosporten Mats Strandberg ”avslöjar” sig som SSK:are idag. Inget konstigt med det egentligen, det finns flera. Robert Tennisberg också han på SR tex. I kvällstidningarnas dunkla vrår finns smygare som Peter Wennman, Aftonbladet och Magnus Nyström, Expressen (som sägs ha ett gott öga till SSK). Har för mig att Wennman till och med jobbat på LT.

Lasse Granqvist är förresten stor AIK:are liksom Niklas Holmgren. Tommy Engstrand och Lars Gunnar Björklund Djurgårdare. Lasse Anrell sägs vara Hammarbyare. Alla som är sportintresserade som alla sportjournalister givetvis är, har ett favolag. Sen gäller det bara att hålla sig i skinnet och bedömma alla lika. Tror att det är svårare att få positiva texter om de lag som dessa herrar håller på just för att de inte ska anklagas för att favorisera.

Länk här>>

Fyll gärna på med fler journalister och lagtillhörigheter. Alltid intressant.

Betyg 4.50 av 5

Tags : , , , , , , , , , , ,

Skrivet av

5 Responses

 1. Richard segeborn är ju en stark SSK:are har jag för mig. Jobbar väl för viasat nu som nyhetschef där?

 2. tror att alla är SSK:re, innerst inne.

 3. Visserligen ingen journalist, men förra landslagsmannen i fotboll Andreas Jakobsson ses ofta i Lindab arena iförd en vacker S- tröja.

 4. Som väl ”alla” känner till så har vi ju Stefan Jonssons bror Peter på tv-sporten.

 5. Robert Tennisberg var med och åkte supporterbuss till Örnsköldsvik i våras. Plus i kanten för honom där.

  TV-sportens första kvinnliga programledare och Aktuellts överlägset bästa nyhetsuppläsare Ann-Britt Ryd Pettersson är SSK:are. Hon har också två söner som spelar (Jacob Ryd) eller har spelat (Johan Ryd) i Sportklubbens AJ.

  En annan kvinnlig nyhetsuppläsare, Lars Adaktusson på den undanskymda kanalen TV8 är AIK:are. Hans dröm är att få jobba på Aktuellt och få säga ”åh nu blir dé AIKnemi” men det får han inte, för han är för dålig och har sålt sig. AIK:are som sagt.

  I SSK:s AJ har även SvD:s Moskva-korre Jan Blomgrens son spelat (Niklas Blomgren, numera scout för Chicago). Jan Blomgren är såklart SSK:are och var väl den som tillsammans med Robert Hammarlöf och Peter Jonsson skrev de flesta artiklarna i klubbtidningen Sportkontakten under några år.

  Tydligen har också Dusan Umicevic en bror som har spelat i SSK, men om han för den skull känner något speciellt för klubben är oklart. Brodern verkar inte göra det.

  Annars har de som kallar sig sportjounalister vanligen sina egentliga sympatier hos fotbollslag och inte hos hockeylag. Men vad jag har hört så håller i alla fall Arne Ordvits -kanske inte helt oväntat- på göteborgslaget Frölunda (fast på Blåvitt i fotboll). Bosse Hansson och Lasse Kinch är gnagare sägs det, precis som Bernt Rosenqvist, Lars Grimlund och Sune Sylvén. Åke Unger lär vara Djurgårdare medans Lasse Sandlin och Robert Perlskog lär vara Hammarbyare. Problemet för de sistnämnda är ju bara att Hammarby inte finns.

  Hockeysveriges pajas Robert Pettersson har växt upp som Luleå-supporter, men han är bloggare och ingen journalist så det kan kanske kvitta vilka han håller på eftersom bloggare brukar vara såpass bra på att hålla sig neutrala oavsett lagsympatier.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


+ sju = 13