10659248_10152755307281063_2088524510086872609_n

Skrivet 14 oktober, 2014 Av I Sarah Linna, SSK Dam

SSK/Linden Dam säsongen 14/15

Hej, nu har jag fått äran att blogga här på sidan för oss i SSK/Linden Dam.

Tänkte att jag först ska berätta vem jag är och sedan det viktigast den här säsongen är ju vår sammanslagning med Linden och även våra gemensamma mål. Sedan hoppas jag ni ska få en bättre inblick hos oss i damlaget, men även väcka era sskhjärtan för oss i damlaget.

 

Tänkte börja med att presentera mig själv. Sarah Linna heter jag och med mina 24 år är jag en av dem äldsta i laget, en liten minimamma i laget helt enkelt. Jag kommer ifrån Västerås, där jag fortfarande bor kvar så blir många timmar i bil under en säsong. Jag började min hockeykarriär i VIK när jag var 12 år, så började väldigt sent. Men har sportat i hela mitt liv men sen fastnade jag för hockeyn och idag är hockeyn ens liv. Sedan tog jag klivet över till SSK säsongen 09/10 och här är jag kvar än idag. Lite kort om mig där, tänkte att jag ska försöka presentera alla i laget med små korta presentationer så småningom under hela säsongen. Så ni får lära känna oss tjejer i damlaget lite bättre.

 

Nu kan jag tänka mig att många är nyfikna på hur samarbetet med Linden Dam ser ut, så här kommer en kort sammanfattning om hur det blev på tal om ett samarbete och hur det ser ut för oss i damlaget nu under säsongen 14/15.

 

Det började med att vi var stundtals få på träningarna och även att Linden hade svårt att få ihop folk till träningarna. Så våra kloka tränare slog ihop sina huvuden och funderade på ett samarbete mellan båda klubbarna. Det började med några gemensamma träningar för att lära känna varandra och se hur alla tjejerna tyckte att det funkade ihop. Och jag tror inte att någon hade något negativt att tilläga om våra gemensamma träningar. Helt plötsligt så kunde vi vara 20 tjejer plus tre målvakter på is och verkligen få upp tempot och kvaliteten på våra ispass. Vi spelade även två träningsmatcher ihop som funkade bra, så efter det bestämde vi att vi ville samarbeta kommande säsong. Så när vi bestämt oss var det bara upp till båda styrelserna att komma överens. För oss tjejer kändes det som att det löste sig väldigt fort och att båda styrelserna var väldigt positiva till ett samarbete.

Dock fanns det lite problem i regelverket, vi fick inte ha namnet SSK/Linden Dam för att få kvala upp till riksserien, så officiellt heter vi Södertälje SK. Men går under arbetsnamnet SSK/Linden Dam. Våra matchtröjor kommer att vara våra SSK tröjor men inofficiellt står det stora S:et för Södermanland och vi kommer både ha ett SSK märke och ett Linden märke på våra fina matchtröjor. Vi tränar både i Södertälje och Eskilstuna, kommer även dela på matcherna. Så jag hoppas att alla ni Södertälje människor kommer ner och stöttar oss i laget när vi har hemma matcher i Templet och alla SSKfans och Lindenfans runt om i Södermanland även kommer till Smehallen i Eskilstuna och hejar fram oss till fler segrar.

 

Lagets gemensamma målsättningar kommer jag ta upp i ett annat inlägg så småningom.

 

Det viktigaste av allt är att det är hemmapremiär för oss i Div 1 östra imorgon! 20.00 släpps pucken i Axa och Tumba står för motståndet. Efter segern emot AIK 2 med 3-1 i seriepremiären så är ännu en seger det enda som finns i våra tankar just nu. Så kom ner och stötta oss imorgon.

 

20.00 i Axa imorgon onsdagen den 15/10!! Kom ner och heja fram oss till ännu en seger!

 

 

Betyg 4.50 av 5

Tags : , ,

Skrivet av

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


5 − = två