Tim Sandberg

Skrivet 29 mars, 2015 Av I Hockeyallsvenskan, Klimpen

SSK vägrar spela bästa laget!

Jag lovade mig själv att inte skriva något igår. Tänkte att det var bättre att få lugna ner mig och få perspektiv.

Så istället låg jag och stirrade i taket till halv sju i morse. När jag tillslut somnade vaknade jag några timmar senare och var ännu argare! Jag är så jävla förbannad!

Inte mest på att vi förlorade egentligen utan att vi konstant vägrar spela bästa laget. Vi ger oss aldrig bästa möjligheten för vinst.

När SSK åkte ur elitserien för fyra år sedan gjorde man det pga politik och envishet. Föreningen kom i andra hand. SSK placerade Riku Helenius på bänken redan på hösten efter en rattfylla. SSK berättade att man skulle stötta, förlåta och att Riku ingick i SSK familjen. Sen spelade man Pontus Sjögren resten av säsongen! Pontus är en trevlig laglojal spelare men ingen målvakt som vinner viktiga matcher.
I ren panik med några matcher kvar av kvalserien kastade man in Riku men för sent! SSK åkte ur elitserien och mörkret sedan dess har aldrig ljusnat.

I årets kvalserie ser det likadant ut. Bengtsberg är med all säkerhet laglojal och trevlig men han är inte en matchvinnande målvakt! Bengtsberg har inte varit bästa målvakt på isen i enda match den här kvalserien. Inte ens när han höll nollan i Västervik var han bästa målvakt på isen. Bengtsberg har redan åkt ur hockeyallsvenskan med Troja Ljungby en gång. Han har redan det som håller på att hända på sitt CV.

Tim Sandberg har fått stå en match. Det var mot AIK hemma och enda matchen då vi haft en målvakt som spelat likvärdigt med motståndarnas. Hade Bengtsberg stått den matchen är jag rätt säker på att vi inte hade fått någon poäng.

Michal Gulasi är en av hockeyallsvenskans bästa backar! Han är antagligen hockeyallsvenskans bästa defensiva back. Han är lätt den bästa i den här kvalserien. Igår mot Västervik satt han på bänken och tuggade knopp när SSK släppte in två mål mot Västervik i boxplay.

Mats Waltin motiverade det med att han ville spela på 6 backar! Det kan vara det dummaste jag hört. Visst spela 6 backar hur jävla mycket du vill men spela för fan de 6 bästa!

Jag har väldigt svårt att se att SSK skulle förlorat med Sandberg och Gulasi på isen igår! Hade man förlorat hade man i alla fall gett sig själva bästa möjligheten att vinna från start!

SSK vägrar spela bästa laget! Det finns inte så många anledningar – politik och/eller en brist på att se vad som är bäst för föreningen. I andra klubbar gör man allt för att vinna. I SSK gör man allt för att ”prove a point”.

Det återstår tre matcher! SSK måste vinna två för att ha en chans. Det är inte Detroit Redwings vi möter! Vi har det här i egna händer fortfarande. Det är tre div 1 lag vi ska möta. Börja åtminstone de här tre matcherna med att spela bästa laget!

Betyg 4.44 av 5

Tags : ,

Skrivet av

2 Responses

  1. I Waltin har SSK fått en tränare som har som adelsmärke att ta beslut av envishet, mr ”prove a point”.

  2. Håller med Dig till 100%

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


− 4 = fyra