Skrivet 24 januari, 2013 Av I Hockeyallsvenskan, Klimpen, Matchrapporter

SSK tog 9:e raka!

SSK fortsätter att imponera. Skade och sjuklägret är större än någonsin. Hela 10 spelare borta, ändå gick SSK in och körde över Mora. Ingen kan säga att inte segern var rättvis. SSK styrde tillställningen från första till sista sekund av matchen. Mora fick bara iväg 17 skott på mål på hela matchen. SSK mörsade iväg 18 bara i första perioden….. Ja ni förstår att det var en odiskutabel seger.

David Pastrnak 16 år och grym. Foto:sskoveralltalltid.se

Med 10 skadade eller sjuka spelare ställde SSK upp med 9 stycken spelare som är mellan 16 år och 20 år. Då ska alla ha i åtanke att det inte är så märkvärdigt egentligen. 4 av de 10 som är på skadelistan är juniorer. Bara det är de ordinarie i truppen så att det var 4 stycken andra junisar som fick lufta benen i A-laget idag. SSK har haft yngst trupp i allsvenskan hela säsongen och i varje match ställt upp med 5-9 juniorer. Vi slog till exempel ett NHL förstärkt Örebro utan någon egen NHL spelare och 8 juniorer. SSK är helt enkelt ett lag som oavsett vilka man ställer på isen så antar alla utmaningen och gör det som krävs för att gå segrande ur striden. Det finns en spelglädje, fart och finess i dagens SSK som jag aldrig sett några längre stunder i tidigare upplagor. Alla bidrar, alla gör sitt yttersta i varje byte och det sprudlar verkligen av självförtroende.

Michael Nylander styr SSKs PP. Foto:sskoveraltaltid.se

SSKs PP i matchen är bland det bästa jag sett. Nyllet ger en helt ny dimension till ett PP som redan innan var bra. SSK jobbade sig till 3 PP i första perioden. I PP 1 tog det 29 sekunder, i PP 2 tog det 1.31. I PP nr 3 radade man upp målchanser men kom inte närmare än ett rungande stolpskott. SSKs PP är nu seriens bästa på 24.83%

Damien Fleury gjorde mål 17, 18, 19 och 20 för säsongen mot Mora och är målkung i allsvenskan Foto:sskoveralltalltid.se

Damien Fleury hade stor show.
Kedjan med Fleury, Jeglic och Nylander har det där man inte kan sätta fingret på – kemi. De kompletterar varandra utmärkt. Hittar varandra med utsökta passningar och för en kille som Fleury med en snabb release och stenhårt skott är det rena julafton. Första målet var utsökt – direktskott från blå rakt upp i krysset. Hans andra var ett rent bök och krigarmål vilket bara visar att det finns mer än finess. Det tredje målet för kvällen var ren hockeyporr – klapp klapp spel. Att kvällen sen kröntes med ett fjärde mål i tom kasse kändes bara självklart. I bakgrunden står 40 åriga Michael Nylander och matade in 3 assist.

Ervins Mustkovs var chanslös. Här efter SSKs 3:e mål för kvällen. Foto:sskoveralltalltid.se

SSK ska verkligen njuta av sin 9:e raka 3-poängare men på fredag väntar SSKs boogieteam Oskarshamn. Det enda laget SSK inte slagit ännu. Scaniaderbyt kommer bli en het potatis mellan två av seriens formstarkaste lag förnärvarande. Förhoppningsvis är skade och sjuklistan åtminstone inte tvåsiffrig….

Toppen
Damien Fleury 4 mål
David Pastrnak killen är 16 år, sjukt
Michael Nylander magiska handleder

Betyg 4.75 av 5

Tags : , , ,

Skrivet av

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


4 + sju =