William Nylander, David Pastrnák

Skrivet 4 november, 2014 Av I Hockeyallsvenskan, Klimpen, NHL

SSK är med i Bostons plan för Pastrnak!

Under förra veckan träffade Per Nygårds representanter för Boston Bruins och diskuterade där hur de ser på David Pastrnak och givetvis om SSK ska fortsätta att hoppas att han ansluter till klubben.

Det är egentligen inget nytt, men ändå väldigt intressant. Enligt trovärdiga källor till bloggen är Bostons plan för Pastrnak är att spela honom ett par NHL matcher och därefter ta ett beslut om han ska 1 spela i NHL eller 2 spela i SSK. Det finns alltså ingen plan att Pastrnak ska fortsätta i AHL där han just nu gör stor succé för Providence. Pastrnak har gjort 10 poäng på 9 matcher och ligger på 7:e plats i hela AHL:s poängliga.

Det är också så att ett definitivt beslut kan väntas strax efter novemberuppehållet. Alltså har inget ändrats sedan sommaren mer än att det dragit mer ut på tiden än någon anat.

Det finns ett flertal regler som mer eller mindre är en jungel att hålla reda på men Pastrnak kan max spela 10 NHL matcher utan att hans ”entry level” börjar ticka ner. Han kan också spela i AHL i hela 2 år utan att hans ”entry level” tickar ner pga hans ålder gentemot när han är signad. Däremot verkar som sagt Boston inte intresserade av att gå emot Pastrnaks egen vilja att spela NHL eller i SSK vilket är det som i slutändan är det enda som räknas.

Trots Pastrnaks enorma succe som mer eller mindre tagit alla på sängen känns det väldigt troligt att SSK och SSK fansen får en tidigt julklapp i form av att Pastrnak återvänder till Södertälje. I så fall får SSK tillbaks en av AHLs hetaste spelare och poänggörare med ett par NHL matcher i ryggen som definitivt kommer att göra skillnad i jakten på SHL.

Betyg 4.45 av 5

Tags : , , , , ,

Skrivet av

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


fyra + 6 =