_myshadow_

Skrivet 7 december, 2017 Av I Hockeyallsvenskan, Krönikor, Poppen, SHL - Elitserien

Skynda långsamt

Tänk vad snabbt man vänjer sig. Helt plötsligt är en poäng borta mot IK Lendo fullständigt under isen. Man letar tecken på att raset börjat. Spår i kaffesump.

För vi vet knappt hur det kändes där i september/oktober längre. För sedan det städats i coachrummet har Sportklubben gått som tåget. Bort gick taskigt och omodernt ledarskap in kom ett modernt, hungrigt och leende ledarskap. Bort med ångestspel, gipsade handleder och gamnackar. In med stål i blicken, spända käkmuskler och våga spela.

Riktigt var det slutar kan man inte veta. Det är det som är så spännande. Det enda säkra är att det är den roligaste säsongen i allsvenskan är på jävligt länge. Och att det är Ulf Lundberg som styr.
Sen Lundberg tog över har SSK rånat lite varstans i landet.  Klubbar räknar både matsilvret och barnen när SSK  gått förbi.

-

SHL skall utmana KHL att bli nummer två bakom NHL. Därför kommer det nya bidraget till klubbarna smaka fågel. Det pratas om 40 mille/SHL klubb. En fantastisk summa. Företrädare för ligan ler triumfartat. Till en början så sade Svenska Ishockeyförbundet noll och intet. Sen kom det bejublade framträdandet i Cmore studion från Herr Larsson.

Han hade den lätt beslöjade blicken. Intellektuell. Hakan lite uppåt. Hördudu, sade reportern , du som är ordförande för hockeyförbundet och har tittat på installationen ”SHL och sanningens korståg”, vad tycker du?

 Det blev lite hit och dit. Lite nervöst. Svävande. Så där som man svarar om man är rädd att man ska verka dum. Det kanske är något man inte fattat. Till slut harklade han sig, lite sådär allvarligt eftertänksamt, innan han svarade.

-Det här är bra för svensk hockey. Mångfacetterad satsning.  Jag känner ett stort inre lugn när jag tar del av vad SHL har för planer. Ett stort inre lugn.

 

Personligen tror jag inte ett skit på att detta gynnar svensk hockey. Det enda det gynnar är SHL. Och de utländska vagabonder som kommer ta ännu mer betalt i lön. Jag vill tro att publiken vill ha mer passion, hetta, hets än ett upplevelseevent. Åtminstone hoppas jag det för hockeyns skull. Köper publiken att matchen i sig inte är det viktigaste är jag rädd för att sporten tynar allt mer.

SHL skall bli tuffare.  Men SHL är mest  yta. Inte tuffare än en genomsnittlig tillsynslärare. Jag tänker på SHL som Big Brother.  Ett gäng svennar instängda i ett vardagsrum. Kommer SHL köra sin linje fullt ut så tror jag i slutändan att ligan och fansens samtal kommer skära sig som en hemgjord Bearnaise.

 -

SHL och Hockeyallsvenskan måste bryta isen. Träffas för att hitta formeln. Kontaktlekar i mysbelysning, dansband, eller vad fan som helst för att hitta vägar framåt. Eller så kommer vi som vet hur man böjer till gem så att de blir livsfarliga vapen och se SHL slipsarna skräckslaget söka skydd i närmaste limousin.


Skulle någon kunna läsa SHLs biografi utan att somna?

Lån av spelare hit och dit har blivit en cirkus. Jag tycker det är en trist företeelse. Sätter kaffet i vrångstrupen varje gång jag läser att X lånar in. De klubbar vars existens bygger på korttidslån menar att det är en  rättighet att få lita till sitt eget omdöme, på ett ungefär. Se upp med kaffet! Be någon, där bredvid dig, att banka dig i ryggen.

I vår, lagom till när ni ska sätta era kvoterade arslen på stolarna för att se SHL kval eller slutspelsserien och ni tar er för pannan för att spelare just lämnat för andra uppdrag, be with it, jäkla bakåtframmare.

 

xpop

 

 

Betyg 4.40 av 5

Skrivet av

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


3 × åtta =