_myshadow_

Skrivet 5 april, 2016 Av I Division 1-hockey, Krönikor, Poppen

Poppen: ”Vi tejpar igen det förflutna”

En efter en släppte de och singlade försiktigt ned mot träsket. Jag syftar förstås på Sundsvall och Asplöven.

Innan kvalet så formulerade min hjärna invändningar mot en lyckosam kvalserie. Känslan var, på ett ungefär, den här: Om man upphöjer saker som ser ut som något annat än de är, skulle det vid ett kvalhaveri leda till total förvirring och min personliga undergång.
En säsong till i HockeyEttan hade skapat ett sådant hålrum i mitt bröst, att jag antagligen skulle släppa in Jehovas vittnen nästa gång de knackade på dörren.

Men väl i Kvalserien så skyfflade Sportklubben korten fram och tillbaka och det var de allsvenska representanterna som satt kvar med Svarte Petter. Bom, smack. SSK visade var skåpet skulle stå, sigillet fastnitat. Norrlandsfönstret är stängt.

-Kentää och Strömberg, följ pilarna mot utgången!

Strömberg en gång så firad tränare, nu inne på sin sista vers. En stins som vet att tåget gått, men lik förbannat stolpar vidare på perrongen. Hans hockey är tungfotat föråldrad.

 *

Det var ingen måtta på talangen i SSK under säsongen, från ledningen i toppen till slagfältens fotsoldater. Efter den längsta av transportsträckor så lärde de sig alla luriga trix och finter. Så till den grad att motståndarna aldrig kunde vara riktigt säkra på när angreppet skulle komma.

Det var sådan glöd, sådan frenesi. Waltin låter meddela att han basat över en hoper ”vinnarskallar”.

Nu ska vi flytta – inte långt, men ändå finns det säkert flera spelare med en växande oro att de inte ska hänga med i flytten. Några hoppas jag vi kan locka med. Andra räcker inte till i Hockeyallsvenskan. Dock, och det bör påpekas, SSK måste ha en stomme man kan vila på.

Waltin och Pernhem sitter säkert nu och ruvar på vad nästa drag ska bli. Jag hoppas de står fast vid det gyllene snittet. Skynda långsamt. Hålla sig till den utformade planen.

*

 I den allsvenska bottensatsen skvalpade och gungade storsatsande Västerås. Vad värre var, visade det sig, att även ekonomin gungade avsvimmad, bortom all defibrillering. Rekonstruktion pågår för fullt.

Memento mori (”Kom ihåg att du är dödlig”)

Ordföranden och klubbchefens analys av den uppkomna situationen är en studie av Freud under en av hans särskilt skoningslösa dagar. Bara en institution eller eremitgrottan utgör alternativen

 Det ser mörkt ut. Sånt har vi ju läst förr, men lik förbannat vet vi ju hur det slutar, eller hur?

Pengarna kom in från extern finansiär.

*

Just nu är jag i färd med att dränka mig i säsongens alla highlights så att näthinnorna fladdrar i fartvinden. De flesta är flyhänt arrangerade. Sammantaget en riktig helgmatiné av upprullningar och tiki-taka. Jag kan inte klaga. Jag döper dem kort och gott till ”Heroes”.  Det kan inte bli tydligare.

Vi har korsat en av Rubicons. Vi är inte framme än, vi har en kvar. Fram tills att hockeyabstinensen slår till ordentligt slumrar jag in i organiserad djupsömn.

Väl mött i augusti

xpop

 

Betyg 4.60 av 5

Skrivet av

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


fyra + 4 =