SSK-Karlskoga

Skrivet 10 oktober, 2014 Av I Hockeyallsvenskan, Klimpen

Gameday: SSK vs Mora!

SSK med fyra raka förluster jagar desperat vinnarspåret igen och även om det blev förlust senast måste jag hålla med Janne Karlsson om att det kändes som att SSK tog kliv åt rätt håll. SSK fick jobba i motvind hela matchen mot BIK. Givetvis var det SSK som gav bort initiativet själva men moralen var det inget fel på. När SSK äntligen välförtjänt kämpat ikapp kom 2-3 målet som ett brev på posten. Det var en psykologisk motvind utan dess like hela matchen. Ändå var vi där och nosade på poängen.

Sen är det ju så att linjedomaren som nuförtiden blivit huvuddomare inte på något sätt hjälpe upp situationen. Jag ska inte säga att han dömde åt det ena eller andra hållet jag konstaterar bara att han var så jävla kass.

Nu kommer en av årets två stora överraskningar till Templet. Mora har helt missats i förhandssnacket men har radat upp bra prestationer och är ett topplag. Jag tror faktiskt inte att de kommer tappa något speciellt. De har en målvakt som står på huvudet. De har topparna som behövs för att hålla hela vägen och trots att laget inte är lika okänsliga för skador så har de 4 spelare på topp 15 listan i poängligan. SSK har en på topp 15 listan och det är Robin Press som ligger tvåa efter Moras Kevin Mitchell.

Jag kan inte säga hur viktigt målvaktsspelet är och troligtvis kommer bli helt avgörande i den här matchen. Sebastian Idoff hade ingen tacksam uppgift mot BIK, men att han inte klarar av att rädda något av frilägena vi släpper till gör att vi inte plockar några poäng. Jag skyller inte på målvakterna att vi har fyra raka torsk, men för att komma in på det vinnande spåret måste de göra väldigt starka prestationer. De måste gå i fronten för att vända skutan.

Sen en sista sak – Bouchard. Janne Karlsson snackade med honom och förklarade innan matchen att han förväntade sig mer av honom och bänkade honom. I andra kom han in och han var bäst i SSK. Han håller på att göra 1-2 målet men slashas och 7 sekunder senare i PP gör istället SSK målet. Han skapar oreda i BIK försvaret hela tiden och ligger bakom så gott som samtliga längre anfall SSK har i matchen. Riktigt kul att se och snacka om att ta en bänkning på rätt sätt. Bouchard ser jag som vårt trumfkort mot Mora om han fortsätter där han avslutade mot BIK.

Betyg 3.50 av 5

Tags : , , ,

Skrivet av

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


3 + ett =