Robert Carlsson

Skrivet 21 november, 2014 Av I Hockeyallsvenskan, Klimpen

Gameday: Mora vs SSK!

SSK förvånade stort och vann med 4-0 mot BIK Karlskoga. Att SSK vinner är inte skrällen utan att man gör det på bortais i Karlskoga. Det hade man inte gjort på 8 år. Det säger något. Dels att SSK är ett lag att räkna med. 4 vinster på de 5 senaste talar sitt tydliga språk. Att BIK gått tungt sett över hela hösten förtar inte prestationen. BIK kom till matchen med 2 raka segrar i ryggen. Den här serien i ett nötskal är att BIK för någon omgång sen vann över Västerås i Västerås. Västerås i sin tur vann mot SSK i Södertälje och SSK körde sen över BIK i Karlskoga. Ni ser logiken i det? Ja att det inte finns någon logik alltså. Hockeyallsvenskan i ett nötskal. Den enda gemensamma nämnaren är att bortaplan inte verkar vara en nackdel. Sen spelar det uppenbarligen ingen roll vem som är bortalag.

För SSK passar det givetvis perfekt eftersom man nu återigen har en bortamatch. Mora har sackat lite på slutet och har trots att man fortfarande ligger i toppen tre raka förluster. Malmö, Vika Hästen och Almtuna har alla varit starkare. Det säger bara en sak och det är att Mora är extremt sugna på att vinna igen. Orkar SSK ladda om och göra ännu en toppinsats? Det är egentligen bara det det handlar om. SSK i sina bästa stunder vinner mot vilket lag som helst. SSK kämpar mer med sig själva än sina motståndare som jag ser det. Vi har en bred trupp, men det är tighta matcher hela tiden och våra toppspelare får mycket istid i varje match.

Det här är en chans man inte får försitta. Vi har en bra trend och har kämpat oss till det här läget. Att på allvar skaffa oss kontakt med toppen. Ettan och tvåan har 42 poäng i tabellen. SSK kan vid vinst hamna på 39 poäng. Ni förstår hur mycket det skulle betyda i en serie där alla verkligen slår alla. Det här är en chans vi kämpat hårt för. Det är dags att ta den. Att ta tätkänning och sen när läget kommer glida förbi.

Kollar man inte live sänder Limerick matchen på storbildsTV. Ät god mat till matchen. Biff med pasta och grönsaker eller Hockeyplanka 99 kr/st

Kollar man inte live sänder Limerick matchen på storbildsTV. Ät god mat till matchen. Biff med pasta och grönsaker eller Hockeyplanka 99 kr/st

Betyg 4.50 av 5

Tags : , , ,

Skrivet av

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


fyra − 2 =