Skrivet 13 september, 2013 Av I Hockeyallsvenskan, Klimpen

Don´t change a winning team!

Vårt kära SSK äntrar Templet för första gången denna säsong, 5 månaders väntan är över!
Äntligen ska Snapsvisan ljuda igen. Äntligen är det dags för klacken att stämma upp i sång. Äntligen får man se Vikström köra Telge Kebab. Vi har en sån underbar hockeykultur i SSK att man nästan inte kan tänka sig hur det skulle kunna vara. Vi skulle kunna bo i Uppsala och naturligt vara bundna till ett lag utan några egentliga ambitioner eller traditioner. Ha några halvtrötta Djurgårdare på läktaren…

Almtuna. Bara smaka på ordet och förstå hur lyckligt lottade vi är.

Vi har så mycket att vara stolta över här. Hockeyn är en så stor del av stadens liv. Den enskilt största skulle jag våga påstå. SSK berör och det finns alla sorters trogna supportrar. De som stålsätter sig med negativa tankar för att de inte klarar av att hoppas och bli besvikna. De som är precis tvärt om och ger hela sitt hjärta för laget. Vi har hela registret. SSK har omfamnat alla och det är helt fantastiskt. SSK binder ihop hela den här stan. Alla nationaliteter, alla åldrar och alla olika inkomstlägen. Du hittar alla i och kring SSK. Vi är bröder under Templets tak.

SSK har ambitioner, traditioner, målsättningar och satsar därefter. Vi har spelare de andra lagen i den här serien bara drömmer om. Vi har ett lag med en mix av ungt och gammalt. Vi har allt för att lyckas. Vi har påbörjat en resa som till att börja med är 52 matcher lång. Det är ingen promenad i parken. Det är hårt arbete och fullt fokus som gäller. Så fort man slappnar av finns det en motståndare redo att hugga en kniv i ryggen på dig. Ingen match är mindre viktig än en annan. Varje match ger tre poäng. Varje trea är nödvändig för att nå slutmålet.

Finns det ett enda skäl för att inte ta vara på den ynnest det är att få tillhöra den utvalda skara som håller på SSK?
Jag vet att det är en löjlig fråga för så många liksom jag har gått och räknat ner dagarna på almanackan tills man får se SSK på Templets is igen.

Det jag menar är bara att ibland måste man stanna upp, ta in och förstå vilken fantastisk tur vi har som får hålla på ett lag som SSK. Det är som vilket förhållande som helst. Man ska aldrig ta det för givet för det kan så lätt försvinna. Kl 16.00 imorgon är det dags för oss att hjälpa SSK ta nästa trepoängare. Vi har alla ett ansvar att stötta laget. Vi är alla delaktiga i framgång såväl som motgång. Tillsammans manar vi på våra iskrigare och sjunger hem nästa vinst.

Mina vänner, det är äntligen dags att äntra Templet! Släpa dit era polare i nackskinnet om det behövs och skapa den där magin som får nackhåren att resa sig!

Supporterklubben samlas 14.00 på centralen och marscherar ut till Templet!

Betyg 4.67 av 5

Tags : , , ,

Skrivet av

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


× 4 = tjugo åtta