ssk_oaa_logo_150px

Skrivet 16 december, 2013 Av I Debatt, Hockeyallsvenskan, Juniorhockey, Klimpen, Knugen, SHL - Elitserien

Bloggupproret mot SHLs förslag!

De senaste förslaget om förändringar runt upp och nedflyttning till SHL som avslöjats är djupt oroande och är inget vi hockeyfans kan ställa oss bakom. I praktiken eftersträvar SHL en stängd liga. För svensk hockeys framtid startar vi nu bloggupproret. Här är våra krav:

*Nej till wild cards till SHL – Upp- och nedflyttning till SHL ska ske på sportsliga grunder och det gäller även en eventuell utökning (Om villkor för elitlicens är uppfyllda). Detta är själen och hjärtat inom all idrott. SHLs ledare kan inte heller tillåtas att ha makt över upp och nedflyttning. Ledarna i SHL är avlönade av sina respektive klubbar och kan därmed inte ta ansvar för vad som är långsiktigt bäst för svensk hockey som helhet i en sådan viktig fråga som upp och nedflyttning.

*Kvalserien ersatt av slutspelsserie i bäst av 7 matcher mellan två lag som det skiljer 50-80 miljoner emellan i omsättning. – Kvalserien är en av Svensk ishockeys absoluta höjdpunkter och skapar stort intresse runt såväl Hockeyallsvenskan och som streckstriderna i SHL. Den är dessutom en absolut vital som inkomstkälla för klubbarna i Hockeyallsvenskan (Genom bland annat TV-avtal, sponsoravtal och publikintäkter) och därmed det som möjliggör att svensk hockeys andraliga håller en hög sportslig nivå och ofta nämns som Europas starkaste andraliga. Riskerna för kraftigt försämrade ekonomiska villkor i Hockeyallsvenskan är överhängande och är därmed en risk för svensk hockey som helhet ifrån ett sportsligt perspektiv.

*Fallskärmar för de SHL-klubbar som åker ur – Pengar för eventuella fallskärmar till de klubbar som åker ur SHL skall betalas solidariskt av samtliga SHL-klubbar, ej endast av nykomlingar som tidigare föreslagits. Det får inte skapas inbyggda finansiella orättvisor för nykomlingar i SHL.

Länk till namninsamlingen>>

afterice.se
battrehockey
blackboris
dragskott.nu
gurkolle
hockeynonsens
itsallabouttaif.se
lifnews.se
sskoveralltalltid.se
uppdragsport.se
vikfancentral.se

Betyg 4.14 av 5

Tags : , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Skrivet av

5 Responses

 1. En fallskärm till de som åker ur är enbart löjligt. Man approcherar problemet fel. Att ge något lag ekonomisk fördel i AS är långt ifrån sportslig rättvisa. Alla klubbar måste och ska bygga sin ekonomi på egen förmåga att generera pengar och ha kontroll på sina kostnader.

  Det enda som en fallskärm kommer att ge är att de lag som åker ur kommer att plöja in dessa pengar till att spetsa truppen. Ett år senare, om klubben ej går upp, blir det likt förbannat till att anpassa sig till verkligheten.

  Problemet med att åka ur till AS är att hela proceduren med att gå upp är helt hazardaktig.

  Ett lag kan ha en fantastisk säsong och vinna serien överlägset men ändå inte gå upp.

  ES ska utökas med två lag, dvs till 14 lag. Fler lag innebär inte per automatik att tv pengarna blir färre per klubb. Två lag till ger ökad exponering vilket bör ge ett bättre förhanlingsutrymme med exemplevis med Cmore (som förvisso är ett ekonomiskt sorgebarn).

  Detta ger även idrottslig rättvisa. Alla lag spelar lika många hemma som borta och alla lag möter varandra lika många gånger. Så är inte fallet idag, sjukt.

  Vinnaren av AS ska gå direkt upp. Det gör det möjligt för ett lag att satsa och belönas för att man är bättre än andra lag i AS. Man behöver då inte vara bättre än de lag i ES vars omsättning per automatik ökar med ca 40 mkr per år pga deltagande i SHL.

  Sista laget i ES ska ut direkt.

  Lag 2-4 i AS ska kvala mot lag 11, 12 och 13. Alltså en kvalserien där topp 3 spelar i SHL. ES lagen har det då enklare än idag då de sliper det lag som var bäst i AS eftersom de går direkt upp.

  Detta är enkelt och kvalserien är kvar. För lagen i AS är det fyra platser till SHL att spela om. För lagen i SHL så är det i en kvalserien tre platser att spela om istället för två som nu samt att de slipper det bästa laget från AS.

  Förloraren är det lag som kommer sist i AS, men det är å andra sidan vinnare året därpå då de har fyra chanser att gå upp.

  Det idrottsliga är i fokus vilket innebär att inga Wildcards eller bidrag är akuellt. Bidrag är som gjort för mygel och kommer inte att tjäna sitt syfte.

 2. Inttressant upplägg!

 3. En korrigering i näst sista stycker. Den stora förloraren är det lag som kommer sist i SHL och inte i AS som skrivs ovan.

 4. Anders upplägg är klockrent!
  Tänk om det kunde förankras och drivas som motförslag från hockeyallsvenskan och kanske även de klubbar i SHL som fortfarande har omdöme!

 5. Klockrent Anders jag är inne på samma spår, gör det enklare att rasa ur samt gå upp så blir det inte samma pärs att åka ur och det blir mer spänning att se olika lag.

  Ettan i AS ska gå direkt upp och sista laget i ES åker ur. Sedan tycker jag nästsista laget i ES spelar KS mot lag 2-4 från AS där ett lag går upp.

  Jag skulle vilja se 14 lag i SHL och det måste vara klart sedan innan att det blir till säsongen 2015-16 så alla vet vad som gäller och kan inte införas till nästa säsong så alla har samma chans att förbereda sig för att ta de 2 nya platserna i SHL.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


sex + = 15