Skrivet 15 december, 2011 Av I Hockeyallsvenskan, Klimpen, SHL - Elitserien

Allsvenskan hetare än elitserien!

Nu är ju jag färgad… men är det inte ett jäkla drag på allsvenskan? Vi har Fahlanders Örebro som borde ge varenda elitserielag som riskerar att hamna i kvalserien panikångest. Malmös misslyckande som hela Sverige på något sätt engagerat sig i. Lekasand som sparkar tränare när det går bra och sen går det katastrof illa.

Det finns till och med mer stjärnglans i allsvenskan än i elitserien. Elitserien har bättre spelare men allsvenskan har större profiler. Profiler som berör. Ta Conny Stömberg tex. Det pendlar ju mellan antabus och Skuggan Nillson assist och han är knappast blyg. Den killen har åsikter om det mesta. Linus Klasen bäst betalda spelaren i hela landet. Trollar på isen i sina bästa stunder och öppnar munnen oftare än vad han borde. Västerås Mårtensson har ju gjort en skön matchreklam mot Leksand där han smular sönder knäckebröd. För övrigt är han troligtvis den bästa Svenska fightern i landet och jag kan fortsätta bygga på den här listan med namn från i princip varenda lag.

Igår satt hela journalistkåren och följde Sundsvall-Malmö. Bara det är sjukt.

Allsvenskan är glödhet! Elitserien känns ljummen på något sätt. Det snackas om farliga tacklingar, skadade spelare och formsvaga flopplag…. men å andra sidan är jag helt klart färgad. Men i min bok är allsvenskan Rock n’ Roll och elitserien opera. Vad tycker ni?

Betyg 4.73 av 5

Tags : , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Skrivet av

5 Responses

  1. Vad jag tycker? Jo, att du är färgad :-).

    Nä, men du har nog en poäng, även om jag absolut inte tycker ES, som är min serie, är ljummen. Och har du förresten varit på Opera live? Jag menar, så du vet vad du pratar om?

  2. Faktiskt, blev utskälld för att jag inte höll upp dörren och lät damen i sällskapet gå in före mig. Skiten var sen på tyska och jag fattade nada :)

  3. Tycker att allsvenskan tappar en rejäl bit när Coach Strömberg lämnar. Hans otroligt pissiga självinsikt har haft sina poänger.

  4. Språket kan vara ett problem, jag såg en gång Madame Butterfly på Kungliga operan i Köpenhamn. Dom sjöng på italienska, det översattes på en display ovanför scenen till danska. Det kunde lika gärna vara sång på japanska översatt till swahiili.

    Jag som trodde att pissig självinsikt var ett grundkrav för att kunna åtta sig att bli elittränare i hockey.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


2 + = elva